снег

Ви можете нам зателефонувати (053615)2621 або (053615)62213 або долучитися до групи у VIBER(посилання праворуч).
вул. Григора Тютюнника 19А

неділю, 5 грудня 2021 р.

Мир і дружба не дива, або знай свої права. Правове ерудит-лото

10 грудня
Міжнародний день прав людини
Людина — найцінніший скарб. Кожен з вас, любий читачу, особис­тість, і саме такої людини, як ви, більше на цій землі немає і не буде. 
Щоб захистити кожного з Вас, зробити Ваше життя більш комфортним, існує безліч правил. Людина від народження наділена правами, а з роками набуває здатності мати обов'язки і нести відповідальність за свої дії.
А тепер, закрийте на хвилинку очі, і уявіть себе в країні БЕЗПРАВІЇ де не знають про закон, права та обов'язки. Там можна робити все що хочеш і поводити себе як хочеш. Але уявіть, що вас там хтось ображає... Що ви будете робити?

Тисячі років тому люди зрозуміли що потрібно встановлювати якісь межі дозволеного. Адже поряд із нами живуть інші люди. Ми частинка Всесвіту, частинка світу, частинка суспільства.Тож ми не завжди можемо реалізовувати свої ідеї, не порушуючи при цьому прав та інтересів інших. Знати свої права та обов'язки, бути толерантними та морально-вихованими - це умова для існування гармонійного суспільства.

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, який було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

І Ваша бібліотека радо прийде на допомогу, щоб дати уявлення про поняття: право, обов'язок, моральні норми поведінки, декларація, конвен­ція. Ознайомить з правами та обов'язками людини, що гарантуються законом; допоможе сформувати правову свідомість, уміння виконувати обов'язки та користуватися свої­ми правами; розвивати логічне мислення та мовлення. Допоможе виховати в кожному шанобливе ставлення до законів України, любов до людей.

Пропонуємо вашій увазі:
тисни тут 👉Книжкову виставку
правовий словничок👇

Немає коментарів:

Дописати коментар