снег

Ви можете нам зателефонувати (053615)2621 або (053615)62213 або долучитися до групи у VIBER(посилання праворуч).
вул. Григора Тютюнника 19А

четвер, 20 липня 2023 р.

   




20 липня в усьому світі відзначають Міжнародний день шахів. Свято було засноване з ініціативи Міжнародної шахової федерації в 1966 році для популяризації цього захоплення.

Батьківщиною шахів вважається Індія, а вік цієї гри досягає 1400 років. Отже, шахи - це одна з найдавніших інтелектуальних ігор. У неї можуть грати всі люди незалежно від нації, статі і віку. Шахи – це стратегічна гра з елементами мистецтва, науки й спорту. Гра в шахи – це розумовий тренажер, оскільки вимагає постійного інтелектуального напруження й розв’язання логічних задач, розвиває концентрацію уваги, а також покращує пам’ять. Науковці використовують шахи для педагогічних та психологічних досліджень і завдяки ним моделюють системи штучного інтелекту. Шахи розвивають логічне мислення і об'єднують людей.

То ж в сьогодні в бібліотеці пізнавали таємниці шахового королівства та навички гри в шахи. Юним інструктором із цієї гри став Святослав Сирота, який вже обізнаний з правилами шахових баталій. Також діти мали змогу вирушити в світ художніх творів, персонажами яких виступають герої шахівниці.


Немає коментарів:

Дописати коментар