снег

Ви можете нам зателефонувати (053615)2621 або (053615)62213 або долучитися до групи у VIBER(посилання праворуч).
вул. Григора Тютюнника 19А

середа, 24 квітня 2024 р.


23 квітня в усьому світі відзначали Всесвітній день книги та авторського права. В ці дні в багатьох бібліотеках України проводять тиждень Молодіжної книги. Лубенська Міська бібліотека для дітей також долучилася до цієї ініціативи. Протягом тижня проходила презентація виставки-симпатії «Молодь рекомендує молоді», де фахівці книгозбірні знайомили відвідувачів із новинками молодіжної літератури.
Також із учнями 8А класу Першої гімназїї ім.М.Номиса був проведений літературний марафон «Інший погляд». В ході діалогу між учнями та бібліотекарями говорили про різні жанри юнацької літератури, дискутували про літературні уподобання. До уваги присутніх був запропонований бібліографічний огляд. Чимало книг було представлено про дружбу та взаємини, не тільки вірну і чесну, а й токсичну. Адже добре, коли вони будуть готові до такої дружби, але досвід почерпнуть не із власного життя, а читаючи книги про такі проблеми. І, звичайно, дружба через інтернет, що зараз актуально у підлітковому віці.







Було запропоновано ознайомитися із книгами саме про таку дружбу, щоб правильно реагувати на хейтерів та зберегти свою нервову систему. Діти із захопленням слухали розповіді, висловлювали свої думки, активно відповідали на запитання літературної вікторини, навіть трішки побули детективами, розв’язавши логічні завдання із заплутаним сюжетом.
У дружній, невимушеній атмосфері, діти дізналися про цікаві книги, обіцяли прочитати їх та порекомендувати друзям і однокласникам.





Немає коментарів:

Дописати коментар