снег

Ви можете нам зателефонувати (053615)2621 або (053615)62213 або долучитися до групи у VIBER(посилання праворуч).
вул. Григора Тютюнника 19А

вівторок, 1 жовтня 2024 р.

«Моя Україна - колиска козацької волі».


1 жовтня читальний зал Лубенська Міська бібліотека для дітей наповнився дзвінкими дитячими голосами. Книгозбірня запросила п’ятикласників Першої гімназії імені Матвія Номиса на історичний мікс «Моя Україна - колиска козацької волі».
Учні поринули в атмосферу історичного минулого українського народу, помандрувавши до славної «Країни козаків». Ознайомилися з історією українського козацтва, найвизначнішими подіями, побутом, бойовими традиціями, звитягами козацької доби. Адже українське козацтво завжди було уособленням національного характеру – символом невмирущості нашого народу.
З цікавістю діти слухали бібліографічний огляд книг сучасних авторів, що містять карколомні сюжети, захоплюючі пригоди, військові подорожі та звитяги лицарів козацької доби.




Діти майстерно доводили, що вони – справжні нащадки запорізьких козаків, демонструючи спритність, кмітливість та ерудованість. Вікторина «Козацькими шляхами», «лицарська сторінка», пісенно-танцювальний турнір, «примхливі кмітливки» та ігри спонукали юних козаків до власних міркувань та креативності.
А козацький танок «Гопак», виконаний дітьми за власною імпровізацією, став заключним акордом сьогоднішнього свята.  



Немає коментарів:

Дописати коментар