снег

Ви можете нам зателефонувати (053615)2621 або (053615)62213 або долучитися до групи у VIBER(посилання праворуч).
вул. Григора Тютюнника 19А

вівторок, 2 квітня 2024 р.

 


МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ
02.04.24 відбулася онлайн - зустріч із представниками Лубенської міської бібліотеки для дітей. Співорганізатором заходу до Міжнародного дня дитячої книги став навчально-науковий інститут педагогіки і психології. На зустрічі були присутні завідувачка бібліотеки Людмила Миколаївна Шовкопляс та бібліотекар Галина Юріївна Кравчук, здобувачі освіти, директори та заступники, викладачі різних структурних підрозділів університету.
Захід відкрила заступник директора з соціально-гуманітарної роботи НН ІПП, яка нагадала, що свято відзначається з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Акцентувала увагу на тому, що нині є популярними твори Тараса і Мар'яни Прохасько, Сашка Дерманського, Наталії Чуб, Андрія Кокотюхи, Емми Андієвської, Івана Андрусяка, Лесі Вороніної, Галини Пагутяк та ін.
Людмила Миколаївна розповіла присутнім про те, що в 1947 році у Лубнах відкрили першу дитячу книгозбірню. Сьогодні у бібліотеці збирають, зберігають і видають книги, журнали, надають доступ до інформації з інтернету, радують дітей веселими святами та цікавими зустрічами з письменниками, художниками, акторами. Лубенська міська бібліотека для дітей покликана задовольняти читацькі, інформаційні потреби дітей віком від 2-х до 15 років. Її залюбки відвідують старшокласники, здобувачі освіти, вчителі, вихователі, мами з татами й бабусі з дідусями.
Галина Кравчук прорекламувала книги, які користуються попитом у маленьких читачів. Назвала художні тексти, що швидко зникають з книжкових полиць, порадила книги різних жанрів на актуальні теми. Зазначила, що сучасні видання неймовірно ілюстровані, а тому діти хочуть не просто прочитати хороший текст, а й отримати задоволення від оформлення книжки.
Здобувачів освіти, викладачів цікавили такі питання: Яка найдорожча книжка у бібліотеці? Яка вікова категорія дітей найбільше відвідує бібліотеку? Скільки книжок у бібліотеці? Чи цікавляться сучасні діти творами класиків ? та ін.
Зустріч пройшла у невимушеній, дружній атмосфері.
Дякуємо за плідне спілкування адміністрації бібліотеки!
За інформацією НН ІПП






Немає коментарів:

Дописати коментар