снег

Ви можете нам зателефонувати (053615)2621 або (053615)62213 або долучитися до групи у VIBER(посилання праворуч).
вул. Григора Тютюнника 19А

неділю, 31 березня 2024 р.

КВІД

"Ввічливим бажаєш стати? Треба книжечки читати". Така необхідна тема зібрала сьогодні всіх бажаючих в стінах бібліотеки. Ввічливість та знання етикету допомагає завжди почуватися впевнено, підвищити свою самооцінку та свій рейтинг серед оточення, дає можливість зайняти гідне місце серед успішних людей адже це один із секретів успіху. Саме тому правила поведінки й етичні цінності відображені також в усній народній творчості - афоризмах, прислів'ях, приказках та казках а також у оповіданнях, віршах, та мультфільмах на яких зростають діти. Сьогодні діти в бібліотеці ознайомилися з деякими віршиками і книгами, як художніми так і енциклопедіями про гарні манери, ввічливість, культуру поведінки, етикет і нетикет та про уміння одягатися і поводити себе відповідно до ситуації.
" МОЛОДЬ НОРОВИСТА, БЕЗ СЛУХНЯНОСТІ Й ПОВАГИ ДО СТАРШИХ, ІСТИНУ ВІДКИНУЛА, ЗВИЧАЇВ НЕ ВИЗНАЄ, НІХТО ЇЇ НЕ РОЗУМІЄ, І ВОНА НЕ ХОЧЕ ЩОБ ЇЇ РОЗУМІЛИ, НЕСЕ СВІТОВІ ЗАГИБЕЛЬ І СТАНЕ ОСТАННЬОЮ ЙОГО МЕЖЕЮ." Таким буф напис на гробниці фараона, близько 3500 років до н.е. З якого видно, що молодь зараз поводить себе іноді так, як і було колись давно. Але вчителі, батьки та книги можуть це змінити та повести молоде покоління вірним шляхом.
Уміння поводитися в товаристві, гарні манери, вихованість, вишуканий смак (РОЗВИВАТИ ЯКИЙ ДОПОМАГАВ НАШ НЕЗВИЧАЙНИЙ МАЙСТЕР-КЛАС), правильна, красива мова, вірність своєму слову, ввічливість, поєднаа з почуттям власної гідності, цінувалися в людині навіть тоді, коли слова "етикет" ще не було.



Немає коментарів:

Дописати коментар